Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ο κόσμος καίγεται και....οι γάτες χαϊδεύονται!

Από την αρχαιότητα ακόμη είναι γνωστή χαλαρωτική και αγχολυτική επίδραση που μπορεί να έχει η επαφή με κατοικίδια ζώα. Παρ’ όλα αυτά στη σύγχρονη εποχή κάτι τέτοιο γίνεται όλο και πιο δύσκολο για το μέσο αστό – που το έχει όλο και περισσότερο ανάγκη.

Με αυτό το σκεπτικό λειτουργούν εδώ και χρόνια στην Ιαπωνία πολλά καφέ που προσφέρουν τη δυνατότητα να παίξει κανείς με… γάτες! Είναι μάλιστα ιδιαίτερα δημοφιλή στα πλήθη των ιαπώνων υπαλλήλων, που λόγω των αυστηρότατων κανονισμών στις πολυκατοικίες τους δεν μπορούν να έχουν κατοικίδια. Για μία ώρα χαλάρωσης ανάμεσα στα προσφιλή αιλουροειδή είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περίπου 9 ευρώ!

Θύελλα αντιδράσεων μάλιστα προκλήθηκε πρόσφατα από μια αναθεώρηση του ιαπωνικού Νόμου περί Προστασίας των Ζώων, που υποχρεώνει τέτοια καταστήματα να κλείνουν στις 8 το βράδυ, δύο ώρες νωρίτερα από το κανονικό δηλαδή.

Ο νέος νόμος πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από πρώτη Ιουνίου. Ως τότε, τόσο οι γάτες όσο και οι πελάτες μπορούν ακόμα να… γουργουρίζουν ευχαριστημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: