Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

"Η Αθήνα έγινε φαβέλα"



"Σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα δεν είναι το κέντρο της πόλης τόσο εγκατελειμμένο όσο αυτό της Αθήνας. Πουθενά αλλού δεν είναι τόσο έκδηλη η κοινωνική παρακμή" γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε ένα τρισέλιδο δημοσίευμα για την πόλη της Αθήνας.


"Αθήνα: Μια πάλαι ποτέ υπερήφανη πόλη, τώρα είναι συνώνυμο της πολιτικής παρακμής και της κακοδιαχείρισης. Εδώ, στο κέντρο της πόλης, το θέμα δεν είναι η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, αλλά η κοινωνική χρεωκοπία της χώρας." γράφει η Γερμανίδα δημοσιογράφος Julia Heyer και συνεχίζει περιγράφοντας φρικιαστικές εικόνες από το κέντρο της πόλης.



"Ναρκωτικά και πορνεία".


"Όποιος περπατήσει την Πανεπιστημίου, θα δει ανθρώπους -κυρίως νέους- να "τρυπιούνται" στο χέρι, στο λαιμό ή στο πέος τους, και μάλιστα στη μέση του δρόμου. Στην Πατησίων, στα 50 μέτρα από το Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών, "κάνουν πιάτσα" -όλο και μικρότερες σε ηλικία- εκδιδόμενες κοπέλες." γράφει η δημοσιογράφος και αναφέρει ότι η συγκεκριμένη περιοχή κάποτε ήταν από τις πιο ακριβές των Αθηνών, και πως εκεί διέμενε η Μαρία Κάλλας.


"Πριν από μόλις μερικά χρόνια στην πλατεία Ομονοίας, γέμιζαν οι τουρίστες τις καφετέριες απολαμβάνοντας φραπέ. Σήμερα στην πλατεία κατασκηνώνει πλήθος αστέγων, ενώ αστυνομικοί κάνουν συνεχώς περιπολίες" αναφέρει στο δημοσίευμα.


"Οι γειτονιές της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε ένα είδος φαβέλας" λέει η δημοσιογράφος. Στην Αθήνα διαβιούν πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι. Πόσοι από αυτούς βρίσκονται εδώ παράνομα και χωρίς χαρτιά -δεν γνωρίζει κανείς, ωστόσο δεν είναι μυστικό το πού μένουν: Στο κέντρο της πόλης" γράφει στο δημοσίευμα, τονίζοντας ότι σε κάποιες περιοχές της Αθήνας -σχεδόν- δεν συναντά κανείς πια Έλληνες."


Και το χειρότερο όλων? 
Έχει δίκιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: