Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εξάρτηση....Τέλος?



 Το τέλος του δράματος που βιώνουν εκατομμύρια τοξικομανείς και οι οικογένειές τους φαίνεται να είναι κοντά. Εμβόλιο που υπόσχεται να τους βοηθήσει να αποτοξινωθούν από την ηρωίνη αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα σε πέντε χρόνια.

 Όπως ανακοίνωσε στέλεχος του υπουργείου Υγείας του Μεξικού, η κυβέρνηση της χώρας έχει εξασφαλίσει την πατέντα της θεραπείας, αφού αυτή δοκιμάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σε εθισμένα ποντίκια και η οποία έδειξε ότι τα στερητικά τους σύνδρομα εξαφανίστηκαν επειδή το εμβόλιο μείωσε την επιθυμία τους για τη δόση τους.

 Σύμφωνα με την ισπανόφωνη εφημερίδα «Reforma», το εμβόλιο που παρασκεύασε το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχιατρικής του Μεξικού προκαλεί αντίδραση του ανοσοποιητικού που εμποδίζει την ηρωίνη να μπει στο νευρικό σύστημα και να προσκολληθεί στους υποδοχείς οπιοειδών που βρίσκονται στον εγκέφαλο.

«Το επόμενο βήμα είναι η δοκιμή του σε ανθρώπους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του υπουργείου, Σάλομον Τσερτορίβσκι, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αυτή η θεραπεία δεν αφορά μόνο την ηρωίνη, αλλά μπορεί να επεκταθεί και στην αντιμετώπιση του εθισμού στην κοκαΐνη και τις μεθαμφεταμίνες».



Δεν υπάρχουν σχόλια: