Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Βιβλιοπρόταση: Ο Θόλος


O «Θόλος» (“Under the Dome” στο πρωτότυπο) είναι ένα από τα πιο πρόσφατα βιβλία του γνωστού και μη εξαιρετέου Stephen King, και η έκδοσή του στα ελληνικά τυγχάνει να είναι το χιλιοστό εκδοθέν βιβλίο των εκδόσεων Bell.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας , ο «Θόλος» είναι μια ανθρωποκεντρική νουβέλα που παρουσιάζει τη συμπεριφορά των κατοίκων μίας μικρής πόλης των Ηνωμένων Πολιτειών όταν μια ωραία πρωία εμφανίζεται γύρω της από το πουθενά ένας αδιαπέραστος, διάφανος θόλος.

Οι κάτοικοι, αποκομμένοι από την επιρροή του υπόλοιπου κόσμου, σύντομα αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως οι κανόνες με τους οποίους είχαν μάθει να ζουν μια ολόκληρη ζωή έχουν αλλάξει άρδην, και πως στο νέο μικρόκοσμό τους η ισορροπία των δυνάμεων έχει αλλάξει άρδην.

Μέσα σε μια καταιγίδα δυνατής μυθιστοριογραφίας, σκληρά κριτικών πολιτικών παραλληλισμών και του γνωστού του μαύρου χιούμορ, ο Κινγκ συνθέτει ένα κυνικό πορτρέτο της ανθρώπινης φύσης, όταν όλοι οι επίκτητοι κανόνες που έχει επιβάλει η κοινωνία δίνουν τη θέση τους στον αρχέγονο νόμο του ισχυρότερου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: