Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Word Lens: όταν η μετάφραση θυμίζει εικονική πραγματικότητα!

Τα τελευταία χρόνια τα τηλέφωνα νέας γενιάς γίνονται σιγά σιγά μέρος της καθημερινότητάς μας. Μπορούμε από οπουδήποτε και όποια στιγμή θέλουμε να κάνουμε πράγματα που 10 μόλις χρόνια πριν ανήκαν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Οι εταιρείες λογισμικού για κινητά τηλέφωνα πλέον πληθαίνουν συνεχώς, και η συγκεκριμένη αγορά μόνο κορεσμένη δεν δείχνει, δημιουργώντας συνεχώς νέες ευκαιρίες.


Κάθε μέρα λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σε νέες, θαυμαστές εφαρμογές που κάνουν όλο και πιο απίστευτα πράγματα! Μια από αυτές είναι και η Word Lens - o φακός των λέξεων. Αρκεί να στρέψει κανείς το φακό της φωτογραφικής μηχανής του κινητού τηλεφώνου του σε κάποιο κείμενο, κι αυτό αυτόματα εμφανίζεται στην οθόνη του τηλεφώνου μεταφρασμένο!

Προς το παρόν η εφαρμογή υποστηρίζει μόνο τα ισπανικά και τα αγγλικά, αλλά νέα πακέτα γλωσσών ετοιμαζονται ήδη πυρετωδώς. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν, τα πακέτα γλωσσών όμως πρέπει τα αγοράσει κανείς πριν τα χρησιμοποιήσει, στην απόλυτα προσιτή τιμή των 4.99 $, δηλαδή μόνο 3,75 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: