Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Είδαμε και σας προτείνουμε... "Το Χρονικό"

Το Χρονικό - The Chronicle (2012)



Το «Χρονικό» (The Chronicle) είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του 2012 από τους πρωτοεμφανιζόμενους Josh Trank και Max Landis που ξεκίνησε να προβάλλεται στους κινηματογράφους στις αρχές του Φεβρουαρίου, τραβώντας τα βλέμματα με την ιδιαιτερότητά της.
Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από τρεις τελείως διαφορετικούς έφηβους που τυχαία αποκτούν την ικανότητα της τηλεκίνησης. 

Καθώς εξερευνούν τις νέες τους ικανότητες μέσα από αθώα πειράγματα και φάρσες, ο Άντριου, ο Μάτ και ο Στιβ δένονται σε μια δυνατή φιλία. Η κατάσταση όμως παίρνει άσχημη τροπή όταν ο Άντριου, καταπιεσμένος από το προβληματικό του οικογενειακό περιβάλλον αρχίζει και χρησιμοποιεί αλόγιστα το χάρισμά του. Όλα τα παραπάνω παρουσιάζονται μέσα από το φακό της βιντεοκάμερας του Άντριου, με μια σειρά από καλοφτιαγμένα σκηνοθετικά τρικ.

Ούτε το ηθικοπλαστικό σενάριο, ούτε η σκηνοθεσία τύπου Blair Witch Project είναι κάτι το επαναστατικό. Παρ’ όλα αυτά όμως το «Χρονικό» καταφέρνει να φέρει το θεατή πολύ κοντά στους χαρακτήρες του, που είναι απλοί και ειλικρινείς, και μάλιστα χωρίς να χάσει ούτε για μια στιγμή το ρυθμό του. Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών είναι ιδιαίτερα φυσικές, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, και τα ειδικά εφέ είναι πιο πιστευτά από ποτέ. 

Τέλος, ο σκηνοθέτης καταφέρνει να δώσει στην ταινία ακριβώς τη χροιά που θέλει – ότι πρόκειται, δηλαδή, για το κινηματογραφημένο χρονικό μιας απίστευτης περιπέτειας με πρωταγωνιστές τρεις έφηβους της διπλανής πόρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: