Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Hire a Greek - Η ομογένεια προσφέρει εργασιακές ευκαιρίες!


(Δείτε τη σελίδα της πρωτοβουλίας Hire a Greek ΕΔΩ.)


Εν μέσω κρίσης, τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα έχουν χτυπήσει κόκκινο και η εύρεση εργασίας για τους Έλληνες αποτελεί συχνά... όνειρο απατηλό. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι όλων των μορφωτικών επιπέδων, επαγγελμάτων και δεξιοτήτων ψάχνουν απεγνωσμένα για μια δουλειά και είναι πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά για το ψωμί τους.

Πολλοί από αυτούς καταφεύγουν σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται αργά αλλά σταθερά: την εργασία εξ' αποστάσεως μέσω ίντερνετ. Αρθρογράφοι, προγραμματιστές, χρηματοοικονομικοί αναλυτές και πολλοί ακόμη ψάχνουν και μερικές φορές βρίσκουν ευκαιριακή εργασία μέσω σχετικών ιστοσελίδων, ανταγωνιζόμενοι τους αντίστοιχους επίδοξους κυνηγούς εργασίας απ' όλο τον κόσμο.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω έχει πρόσφατα ξεκινήσει μια εκστρατεία με τίτλο "Hire A Greek" ("Προσέλαβε έναν Έλληνα"), που σκοπό έχει την απορρόφηση των Ελλήνων σε επιχειρήσεις παγκοσμίως. Με εμπνευστή τον κ. Αναστάσιο Παπαποστόλου, η ιδέα αυτή γεννήθηκε σε ένα αμερικάνικο ειδησεογραφικό πόρταλ. 

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, «όλα ξεκίνησαν επειδή λάμβανα καθημερινά στο mail μου πάνω από 20 βιογραφικά Ελλήνων οι οποίοι ζητούσαν εργασία στο εξωτερικό. Νέοι μορφωμένοι με πτυχία και μεταπτυχιακά που αδυνατούν να βρούνε δουλειά στη χώρα τους. Σκέφτηκα λοιπόν πως αν κοινοποιούνταν αυτό με κάποιο τρόπο στους Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού πιθανόν να βρισκόταν μια λύση. Θέλω να σας πω ότι στις πρώτες τέσσερις ημέρες λειτουργίας του σάιτ έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 1.000 Έλληνες οι οποίοι έστειλαν βιογραφικά». 

Οι επιχειρηματίες σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά αμέσως εξέφρασαν ενδιαφέρον, με πρωτοπόρους έλληνες ομογενείς επιχειρηματίες, οι οποίοι έσπευσαν αμέσως να ενημερώσουν για την κίνηση αυτή το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της επιχείρησής τους. Ήδη στην ιστοσελίδα του "Hire a Greek", http://hireagreek.com , προσφέρεται σε Έλληνες η ευκαιρία να εργαστούν είτε στο εξωτερικό, είτε από το σπίτι τους μέσω του διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: